Voor het bewaren van wijn dient er een temperatuur gecreëerd te worden van ongeveer 12 graden Celsius, met een relatieve luchtvochtigheid van bij voorkeur tussen de 60 en 75%.

Voor het serveren van wijn, hebben we temperaturen nodig tussen ongeveer 6 en 18 graden Celsius.

Hoe kun je dat in een wijnvitrine regelen?

Een wijnvitrine zonder koeling
Ze zijn er genoeg, wijnvitrines voor de show, puur voor het oog, dus zonder koeling. Zolang de eindgebruiker maar weet dat de wijn niet goed bewaard wordt en altijd te warm ligt om te drinken, is het natuurlijk goed, maar anders moet de wijnvitrine gekoeld worden.

Een standaard koeling
De Tahoma is een split systeem met een compact ontworpen binnen deel, die onderin of bovenin de wijnvitrine geplaatst kan worden. Het buiten deel van de Tahoma kan in een andere ruimte staan. Let wel dat deze ruimte goed geventileerd moet kunnen worden (350m3 per uur) en dat het een plaats is waar de gebruiker geen hinder van geluid ondervindt.

Een maatwerk koeling
Als er verschillende temperaturen gewenst worden of als de wijnvitrine te groot is voor een Tahoma, dan zullen we een maatwerk koeling onderin de wijnkast bouwen. Deze wordt over de gehele breedte van de wijnvitrine geplaatst, onderin. Het buiten deel dient echt buiten geplaatst te worden in verband met de afgifte van de warmte en het geluid. Dat kan tot een afstand van 20 meter tot het binnen deel.

En wat zijn de opties voor in een inloop wijnkast?

Een compact wijnkelderkoeling
Als de warme lucht in een naastgelegen ruimte of naar buiten uitgeblazen kan worden, dan zou de INOA wijnkelderkoeling toegepast kunnen worden. Deze compact unit is beschikbaar in 2 varianten: voor 25 en voor 50m3.

Een split wijnkelderkoeling
Is de ruimte niet groter dan 20m3 en goed geïsoleerd, maar kan de warme lucht niet in een naastgelegen ruimte of naar buiten uitgeblazen worden? Dan is de Tahoma een perfecte wijnkelderkoeling. Het binnen deel is mooi vorm gegeven en zeer compact. Het buiten deel is te plaatsen in een goed geventileerde ruimte. De Tahoma is een water gekoelde wijnkelderkoeling met een gesloten circuit.

Een laag temperatuur splitkoelunit
De laag temperatuur splitkoelunits zijn qua uiterlijk te vergelijken met een airconditioning. Technisch zijn ze echter wel anders, want ze moeten een temperatuur van 12 graden Celsius kunnen bereiken. Het binnen deel wordt aan de muur gehangen, het buiten deel dient echt buiten geplaatst te worden.

Maatwerk Wijnwand Met Modulo-X Wijnrek In Annecy, Frankrijk
Inoa Wijnkelderkoeling
Maatwerk Wijnvitrine
Gardevin Wijnrek En Inoa Wijnkelderkoeling In Nederland
Tahoma Wijnkelderkoeling

Gerelateerde blogs

Wijnkelder, wijnkast(en) of maatwerk wijnwand?

Uw klant zoekt een oplossing voor het bewaren van zijn wijn. Wat is dan de...