Wijnkelderkoeling
SPLIT koelunits

SPLIT

Wanneer een ruimte te ingewikkeld is voor de INOA wijnkelderkoeling, biedt de split koelunit wellicht uitkomst. Deze split koelunit kan in iedere situatie worden geïnstalleerd, dankzij de gescheiden binnen- en buitenunit, die door flexibele leidingen met elkaar worden verbonden.

Vraag een offerte aan
Het perfecte kelderklimaat

Het perfecte kelderklimaat

  • Constante temperatuur Uw wijnen worden het beste bewaard bij een constante temperatuur tussen de 10 en 14 °C.
  • Ideale luchtvochtigheid Om te voorkomen dat er zuurstof bij de wijn komt door de kurk, is de relatieve luchtvochtigheid bij voorkeur 60-75%.
  • Constante luchtcirculatie Voorkom schimmelvorming door een constante luchtcirculatie in de wijnkelder of wijnkamer.
  • Wijnen liggend bewaren Voorkom oxidatie: door wijnen liggend te bewaren wordt de kurk aan de binnenzijde vochtig gehouden.
  • Vrij van trillingen en geuren Uw wijnen dienen in alle rust en zonder invloed van schadelijke geuren en trillingen bewaard te worden.
  • Donker Uv-stralen zijn schadelijk voor het rijpen van uw wijnen en kunnen de kleur beïnvloeden.

Kenmerken

Keuze uit 4 binnenunits

De wandunit wordt hoog tegen de wand geplaatst, zodat de gekoelde lucht van bovenaf in uw wijnkelder wordt geblazen.

De plafondunit wordt direct aan het plafond bevestigd en blaast de gekoelde lucht in één richting. Ideaal voor een langwerpige wijnkelder.

De cassette-unit wordt ingebouwd in het plafond, waardoor alleen het paneel van de unit zichtbaar is. De unit blaast de lucht uit in vier richtingen, zodat de temperatuur gelijkmatig verdeeld wordt.

De satellietunit wordt volledig achter het plafond geïnstalleerd en beschikt over meerdere uitgangen. Iedere uitgang is middels buizen gekoppeld aan een eigen rooster, waardoor de gekoelde lucht nauwelijks voelbaar is.

Installatie

Installatie

De split koelunit bestaat uit twee delen, die onderling zijn verbonden door leidingen. Dit biedt in sommigen gevallen meer mogelijkheden voor plaatsing in vergelijking met de INOA wijnkelderkoeling, omdat een aangrenzende ruimte niet nodig is. Zo kunt u de binnen unit bevestigen aan de muur of het plafond en de buitenunit buiten plaatsen.
Samenwerking met partners

Samenwerking met partners

Voor de plaatsing van de split koelunits werken we samen met STEK erkende partners. Afhankelijk van uw woonplaats zullen we de partner bij u in de regio inschakelen voor het offreren, leveren, plaatsen en onderhouden van de split koelunit.
Klanten

Wat klanten zeggen

“Wij werken sinds een aantal maanden met EuroCave wijnkasten en zijn zeer tevreden, het design is prachtig, de service is geweldig en niet geheel onbelangrijk, ze koelen goed op een constante temperatuur. Kortom, zéér tevreden.”

Gert Wiltvank (De Librije, Zwolle)

“Voor elk moment, elk gezelschap en elke wijn heb ik nu iets moois op de juiste temperatuur klaarliggen. Dit is ideaal en had ik al veel eerder moeten doen!”

Cees van Casteren MW (Tilburg)

“Goed advies, levering op tijd en perfecte plaatsing. Nu kan iedereen mijn pareltjes zien!!!”

Karin (Eindhoven)

“De afdeling sales heeft het traject super begeleid. Ook de levering en installatie is top verlopen.”

Michel (Volendam)

“De vertegenwoordiger en de installateur zijn zeer kundig. De wijnkast is zeer mooi afgewerkt.”

J.W. Penders (Amstelveen)

“Heldere uitleg in het verkoopproces. Uitstekend bereikbaar voor vragen na installatie. Klantgericht.”

Roel (Dorst)

“Prima wijnkoelkast, volgens afspraak geleverd en geïnstalleerd. Dezelfde wijn lijkt beter te smaken.”

Fons (Ede)

Waarom
EuroCave

Vraag een offerte aan
Offerte
Offerte

SPLIT

Bent u geïnteresseerd de SPLIT koelunit? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.
Let op: u kunt voor meerdere producten tegelijk een offerte aanvragen. Hiervoor moet u alle producten apart toevoegen voordat u de aanvraag afrondt.

Offerte aanvragen

Of wilt u meer inspiratie opdoen? Vraag dan een brochure aan.

Specificaties

Technische specificaties

Wilt u meer weten over de split koelunit in uw eigen situatie, dan kunt u het beste een gepersonaliseerde offerte aanvragen.
Download Specificaties

Vragen?

Nee, de SPLIT koelunit regelt niet de luchtvochtigheid zoals de INOA doet. Hij zal de lucht ontvochtigen. Het water dient afgevoerd te worden.

Nee, de SPLIT koelunit is duurder dan de INOA. Daarbij kan de INOA zelf geplaatst worden en de SPLIT koelunit moet door een STEK erkent bedrijf geplaatst worden.

De SPLIT koelunit kan op z’n laagst op 12 graden ingesteld worden. Perfect voor het bewaren van de wijn.

Het buitendeel kan eventueel binnen staan, maar de ruimte dient heel goed geventileerd te zijn. Aangezien de unit ook best veel geluid maakt, kan deze echter beter buiten geplaatst worden.

Alle vragen
Brochure
Brochure

Onze brochure

Vraag vrijblijvend een offerte aan, zodat u kunt kijken welke unit het beste bij u past.

Brochure