Wie zijn wij?

Omdat smaak kostbaar is, heeft EuroCave wijn bewaar- en serveeroplossingen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het moment van proeven een pure emotie teweeg brengt… die van een ontmoeting met de wijnmaker.

Lees meer over Eurocave
Our vision
Our vision

De visie van EuroCave

De kunst van het bewaren en serveren van wijn draagt nog dagelijks bij tot het vergroten van gepassioneerde kennis met als ultiem doel genieten van wijn…een belangrijk deel van de Franse manier van leven, synoniem aan verfijning en uitmuntendheid.

Our mission
Our mission

De missie
van Eurocave

Ec Detail Classic Shelf Mds Light Scaled

EuroCave, de uitvinder van wijnkasten, biedt kwalitatieve, hoogwaardige oplossingen voor het bewaren en serveren van wijn. EuroCave respecteert de missie van de wijnproducenten en maakt het mogelijk het beste uit de wijn te halen, ook voor veeleisende en kritische consumenten. Als de beste wijnen wereldwijd in EuroCave wijnkasten worden bewaard, is dat omdat we altijd hebben ingezet op innovatie en ontwikkeling met het oog op het perfect bewaren en serveren van wijn.

Wat klanten zeggen
Our history
Our history

Onze geschiedenis

Producten

1975

Uitvinding van de eerste geklimatiseerde wijnbewaarkast in Fourmies (Noord-Frankrijk). “Ik werd uitgelachen, maar toch sloeg het aan.” René Martin, oprichter van EuroCave.

Bedrijf

1976

EuroCave krijgt al vroeg in haar geschiedenis internationale erkenning met haar eerste export naar het buitenland.

Bedrijf

1993

De eerste EuroCave showroom opent zijn deuren in Parijs.

Producten

2013

EuroCave verkrijgt het eerste Origine France Garantie label voor de wijnkasten.

Bedrijf

2014

Start van een onderzoeksprogramma voor het conserveren van geopende flessen wijn i.s.m. een gespecialiseerd Frans universitair laboratorium, l’Institut universitaire de la vigne et du vin in Dijon.

Bedrijf

2016

EuroCave viert de 40ste verjaardag van de oprichting van het merk.

Producten

2018

EuroCave brengt opnieuw een revolutie teweeg met Royale, de wijnkast speciaal voor grote wijnliefhebbers en nooit geëvenaard op het gebied van prestaties, duurzaamheid en esthetiek.

Bedrijf

2020

EuroCave bevestigt zijn Franse wortels met de bouw van een nieuw logistiek platform in Fourmies.