PARTICULIER, Keukenrenovatie

Pure serie, V-PURE-M

VOOR…NA – KEUKENRENOVATIE MET INTEGRATIE VAN EEN WIJNKAST

Project: keukenrenovatie in Mont d’Or nabij Lyon, met integratie van een EuroCave wijnkast.
We ontmoetten Anthony Gelin, interieurontwerper, door het volgen van één van zijn Instagram-berichten met betrekking tot een EuroCave wijnkast. We wilden meer weten over de manier waarop hij werkt, zijn visie en het project waarin hij een EuroCave wijnkast heeft geïntegreerd.

INTERVIEW MET ANTHONY GELIN, INTERIEUR DESIGNER

Kunt u ons vertellen hoe u te werk gaat en uw projecten plant?

“Ik ben gespecialiseerd in interieurontwerp. Elk project is anders. Voor elk appartement of huis probeer ik te begrijpen hoe mijn cliënten leven: wat hun gewoonten zijn, hoe ze de ruimte gebruiken, enz. Vervolgens komt de inrichtingsfase. We beslissen welk soort materiaal ze leuk vinden en we bepalen welk meubilair in welke ruimte moet worden geïntegreerd. De specificaties beginnen vorm te krijgen. Ik dien vervolgens het volledige project in. Het bevat schetsen van de producten in situ, 3D-plannen, lay-outplannen … om de klant te helpen het project te visualiseren. Tot slot bespreken we details met betrekking tot decoratie: kleuren voor de muren, vloerbedekkingen en niet te vergeten verlichting, wat een belangrijke factor is om een kamer tot leven te brengen.”

Wat was het initiële project voor het huis in Couzon-au-Mont-d’Or die voorzien is van de EuroCave wijnkast?

“Het betreft de renovatie van een gezinswoning waar mijn klanten al meer dan 30 jaar wonen. Het project is voornamelijk gebaseerd op de keuken. We zijn volledig opnieuw begonnen; alleen de vier muren werden bewaard en de inhoud werd volledig opnieuw gedefinieerd. De klant had een modulaire ruimte nodig, iets intiems maar met meer ruimte voor wanneer ze veel bezoekers hadden.

We hebben daarom een kubusvormig concept bedacht met grote houten meubels die ‘doorgangen’ creëerden tussen de hal, de keuken en de eetkamer. We kozen voor hoogwaardige materialen, zoals het prachtige houtfineer op het meubilair en zwart graniet voor de keukenbladen.

Naast hun ondergrondse kelder wilden ze een wijnkast. Daarom hebben we een meubel ontworpen waarin de wijnkast volledig kan worden ingebouwd. In de specificaties waren alle huishoudelijke apparaten zwart met een glazen afwerking. We waren daarom graag op zoek naar een wijnkast met een zwarte afwerking en licht getint glas.”

Waarom gekozen voor een EuroCave wijnkast?

“De klant wilde een wijnkast om de wijnen uit te kunnen serveren, als aanvulling op de natuurlijker wijnkelder. Daarom adviseerde ik ze om een EuroCave serveerkast te nemen, met verschillende temperatuurzones. Ik stelde EuroCave voor omdat ik meerdere keren met het merk heb gewerkt.”

De wijnkast die u koos, was oorspronkelijk niet ontworpen voor inbouw. Hoe heeft u het voor elkaar gekregen het in de ombouw te passen?

“Dit werd bereikt door een op maat gemaakt meubel te ontwerpen met aandacht voor de afvoer van de warme lucht voor optimale prestaties. De voorkant, achterkant, bovenkant en onderkant van het meubel is voorzien van ventilatie.”

Zou u EuroCave aanbevelen aan toekomstige klanten?

“Eigenlijk is EuroCave een merk dat ik regelmatig aanbeveel. Ik raad het aan als ik denk dat de producten bij het project passen. In eerste instantie gaat de discussie vaak vooral over de esthetische kant van de apparatuur. Indien de oplossing niet aan de vereiste prestaties voldoet, laat ik hen weten dat deze ongeschikt is. Dit is een belangrijk onderdeel van onze rol. We geven advies en leggen de voor- en nadelen van elk product uit, maar ongeacht de omstandigheden, de klant heeft altijd het laatste woord. Overigens heb ik voor het eerst kennisgemaakt met EuroCave toen een klant een Humidor sigarenklimaatkast wilde installeren.”

Anthony Gelin

Over Anthony GELIN

Interieurarchitect en ontwerper gespecialiseerd in op maat gemaakt interieur. Hij adviseert klanten bij renovatie- of bouwprojecten van ontwerp tot uitvoering. www.anthonygelin.com

Bekijk ook deze case study…

Particuliere wijnkamer

Project met Revelation wijnkasten in een wijnkamer

…Of ga naar de overzichtspagina.

Case studies