EuroCave onthult de resultaten van een vergelijkend onderzoek naar trillingen in wijnkasten

EuroCave, de uitvinder van de wijnkast, werkt voortdurend aan perfectie door blijvend te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Om onze producten continue te blijven verbeteren, controleren wij de effectiviteit van onze producten met behulp van wetenschappelijke onderzoeken. Met deze insteek heeft EuroCave experts van het INSA* de opdracht gegeven om een vergelijkend onderzoek te houden naar trillingen in wijnkasten. De resultaten zijn doorslaggevend: EuroCave wijnkasten genereren 20 keer minder trillingen dan haar concurrentie. Een conclusie die consumenten net wat meer informatie verschaft om een betere keuze te maken voor hun wijnkast.

*INSA: The Electrical Engineering and Ferro-electricity Laboratory of the National Institute of Applied Science in Lyon

Eurocave Pure Wijnkast

Resultaten van het onderzoek

Vier verschillende experts van het INSA hebben vier maanden lang onderzoek gedaan naar EuroCave wijnkasten en vergelijkbare wijnkasten van concurrenten. Het meten van trillingen werd uitgevoerd met een hoge-precisie laser vibrometer op verschillende punten in de wijnkasten, rechtstreeks op de plateaus en op de flessen. Verder werden smart-sensoren geïnstalleerd op de plateaus, de compressor en bovenop de flessen. Het onderzoek is uitgevoerd op zowel volle als lege wijnkasten om goed vergelijkbare resultaten te verkrijgen. Een volle wijnkast zal namelijk automatisch meer trillingen dempen.

Oenologisch inzicht

Om wijn te bewaren in de best mogelijke condities moet een wijnkast of wijnkelder voldoen aan een aantal criteria. Onder andere moet de wijn beschermd worden van alle mogelijke trillingen om zijn kwaliteit te waarborgen.

Afbeelding 1

Afbeelding 1:

Gemeten trillingen in een volle EuroCave wijnkast

Afbeelding 2

Afbeelding 2:

Gemeten trillingen in een volle X wijnkast

Afbeelding 3

Afbeelding 3:

Gemeten trillingen in een volle EuroCave wijnkast

EuroCave respecteert wijn. EuroCave respecteert de intentie van wijnproducenten. “Wij zijn dan ook de enige producent die de kwaliteit van haar productie continue verbeterd door het houden van wetenschappelijk onderzoeken. De resultaten van dit vergelijkend onderzoek naar trillingen bevestigt onze status als expert en geeft blijk van onze uitstekende R&D afdeling.” Aldus Paul Marchand, President en CEO van EuroCave.

Afbeelding 4

Afbeelding 4:

Hand van de Sommelier

Afbeelding 5

Afbeelding 5:

Meting van trillingen met een hoge precisie laser vibrometer

Resultaten van het onderzoek

De gemeten trillingen in de wijnkasten van EuroCave (afbeelding 1) is aanzienlijk lager dan in vergelijkbare producten van concurrenten (afbeelding 2). De mate van trillingen is tot wel vijf à zes keer lager in een lege EuroCave wijnkast. De meting van trillingen in een gevulde wijnkast vertoont een resultaat van wel 20 keer minder trillingen in een EuroCave wijnkast. De gemeten trillingen op de flessen, die nagenoeg nihil waren bij EuroCave wijnkasten, zijn uit te leggen aan de hand van de effectiviteit van de gebruikte materialen (afbeelding 4), zoals de Hand van de Sommelier (een gepatenteerde flessenhouder), de ophanging van de plateaus en het unieke EuroCave wijnkast design. Deze resultaten tonen het geleverde werk door de R&D afdeling van EuroCave en de continue zoektocht naar het verbeteren van de al uitstekende producten om zo wijnkasten te ontwikkelen die alsmaar efficiënter, makkelijk in gebruik en een lust voor het oog zijn.

Research and development van EuroCave – Meerderheid van studies om effectiviteit te verzekeren

Dit onderzoek naar trillingen is het tweede onderzoek in opdracht van EuroCave. In 2016 onthulde EuroCave de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek naar de evolutie van een wijn na het openen van een fles. Na acht maanden van onderzoeken en experimenteren, bevestigde de Universiteit voor wijnbouw en wijnbereiding in Bourgogne de effectiviteit van het vacuumsysteem van EuroCave. Een selectie van expert wijnproevers bevestigde deze resultaten, nadat zij geen verschil konden vinden in een net geopende wijnfles en een wijnfles die voor 10 dagen geopend bewaard is in een Wine Bar.