Heeft u een wijnkast gekocht en bij levering opgemerkt dat deze twee energielabels heeft? EuroCave legt uit waarom.

Waarom zijn de energielabels veranderd?

Het Europese energielabel dateert uit 1992 en heeft geleidelijke updates ondergaan, resulterend in een schaal van A +++ tot G. Het doel van het label is om informatie te geven over hoeveel energie uw apparaten verbruiken en om producten gemakkelijk te kunnen vergelijken.

Door de technologische vooruitgang die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, is deze schaal achterhaald. De verschillende A +, A ++ en A +++ en de lagere klassen maken het moeilijk om de juiste keuze te maken.

De Europese Commissie heeft daarom een ​​nieuw energielabel ontwikkeld, met als doel:

  • Meer informatie
  • Meer duidelijkheid
  • Strengere energieklassen

Vanaf 1 maart 2021 zal iedereen de nieuwe energielabels doorgevoerd hebben.

Betrouwbaarheid van het energielabel

Als wijnkastfabrikant zijn wij verplicht om een ​​energielabel op onze producten te zetten. De informatie op het etiket wordt verstrekt op basis van zelfverklaring.

EuroCave, Franse fabrikant sinds meer dan 50 jaar, garandeert de waarheidsgetrouwheid van de informatie op het energielabel. Ons eigen laboratorium houdt zich nauwgezet aan de meetnormen om een ​​nauwkeurige, betrouwbare verklaring af te geven.

Waarom heeft u bij uw wijnkast twee energielabels ontvangen?

Vanaf 1 november 2020 krijgen al onze wijnkasten twee labels. De ene vermeldt de huidige classificaties, A +++ tot G, en de andere toont een energie-efficiëntieklasse van A tot G, die in maart 2021 van kracht wordt. Deze overgangsperiode wilden we gebruiken om u vertrouwd te maken met deze nieuwe ontwikkeling.

Waarom is de energieklasse niet hetzelfde ?

Voor hetzelfde product heeft u wellicht een verschil in klasse opgemerkt tussen het nieuwe label en het label dat in de winkel, op onze website of op de website van uw leverancier wordt geraadpleegd. Dit is het resultaat van de nieuwe testmethoden die worden gebruikt voor het toewijzen van energieklassen, opgesteld als onderdeel van nieuwe Europese regelgeving. Wees gerust, u heeft de juiste keuze gemaakt, uw wijnkast is nog steeds even zuinig.

Hoe leest u het nieuwe energielabel?

  • Een schaal van A tot G. Klassen A +, A ++ en A +++ zijn niet meer van toepassing.
  • Er staat een QR-code op het label. Het geeft u vanaf uw smartphone toegang tot alle specificaties van uw product. Deze informatie is opgenomen in één Europese database, genaamd EPREL (Europese productdatabase voor energie-etikettering)
Eurocave Find Out Everything About The New Energy Label

Wat doet EuroCave aan duurzaamheid?

De wijnsector heeft en zal zich altijd inzetten voor duurzaamheid en op deze manier de smaak van druiven en wijn te beschermen. Als speler in deze sector begint de verantwoordelijkheid van EuroCave vanaf de productontwerpfase:

  • Plateaus zijn gemaakt van hout van plantages die zijn gecertificeerd door het SGS Audit Program.
  • Geavanceerde elektronica, isolatiemateriaal met een hoge dichtheid en krachtige compressoren verminderen het overtollige stroomverbruik.
  • Een milieuvriendelijk productontwerp dat eenvoudig onderhoud en recycling van apparatuur en componenten mogelijk maakt.
Bekijk de wijnkasten