Particulier, Japan

De Pure serie, V-Pure-L

Hoe zorgt een wijnkast voor harmonie in de ruimte?

Interview met Takeshi Shikauchi,
directeur van architectenbureau S Design Farm.

Takeshi Shikauchi vertelt over het renovatieproject van een woonhuis in Tokio met een ingebouwde wijnkast van EuroCave in een op maat gemaakt meubilair in de woonkamer.

Kunt u het architectenbureau in een paar woorden omschrijven?

Ons architectenbureau creëert gebouwen en ruimtes waar mensen kunnen samenkomen voor ontspanning door het combineren van licht, lucht, planten en natuurlijke materialen.

Bent u persoonlijk een wijnliefhebber?

Persoonlijk houd ik van wijn en ga ik graag op ontdekkingstocht naar nieuwe wijnen. Ik ben geen expert, maar ik hou van eten en wijn. Het is heel fascinerend om te zien hoe een wijn kan verschillen, afhankelijk van het gerecht waarmee hij wordt geserveerd.

Is het een luxe, modieus of gewoon de norm om een ​​wijnkast in een huis in Japan te hebben?

Veel klanten hebben thuis wijnkelders, van klein tot groot. Ik denk dat het aantal particulieren met een wijnkast toeneemt vanwege de hoge temperatuur en vochtigheid, wat een moeilijk klimaat is om wijn op te slaan.

Het Ichibancho project

Kunt u het renovatieproject beschrijven?

Het is een huis in het centrum van Tokio met uitzicht op het keizerlijk paleis. Hoewel het midden in de stad ligt, is het een plek waar je veel natuur kunt zien, zoals het Central Park in New York, dus we wilden een rustige ruimte creëren die de verfijnde sfeer van een stad combineert met natuurlijke materialen.

Wat was uw inspiratie achter dit project?

In Japanse huizen werd vroeger veel hout gebruikt, zoals de tempels in Kyoto. Tegenwoordig zijn er veel moderne materialen zoals beton en staal, en ook veel appartementen in het stadscentrum zijn gemaakt met moderne materialen. Aan de andere kant willen mensen natuur. Ik wilde het perspectief van de natuur dat het Japanse volk koesterde, uitdrukken in een moderne interpretatie.

De eigenaren wilden een wijnkast in hun woonkamer inbouwen. Hoe heeft u aan dit verzoek gehoor gegeven?

Ik vind dat wijn een onderdeel is van het interieur. In staat zijn om de best passende wijn te kiezen en deze uit de wijnkast te halen terwijl u geniet van een maaltijd in de eetkamer, is een scène om van te genieten. In die zin past de wijnkast van EuroCave perfect in het interieur.

Hoe zit het met inbouwen van een EuroCave wijnkast?

Rekening houdend met de afvoer van warme lucht is de Pure serie prima geschikt om in te bouwen.

Wat was de reactie van uw klant?

De klant was verheugd dat de woonkamer een moderne en verfijnde uitstraling heeft gekregen, maar toch één met de natuur is. Hij was ook blij dat de warme sfeer van de EuroCave wijnkast en de Bang en Olufsen televisie harmonie in de ruimte creëerde.

WIJNKAST, EEN TECHNISCHE UITDAGING

Takeshi Shikauchi herinnert ons aan de complexiteit van wijnopslag in Tokio vanwege het subtropische klimaat. Het nabootsen van de exacte bewaarcondities van een natuurlijke wijnkelder in een wijnkast blijft een technische uitdaging: constante temperatuur, weinig of geen trillingen, luchtvochtigheid op 75% … “Het is alsof je een miniklimaat in de kast creëert, een echte uitdaging”. Naast het selecteren van duurzame materialen, aluminium en hout, om zijn wijnkasten te ontwerpen, ontwikkelt EuroCave processen die een steeds nauwkeurigere controle van de omgeving binnen en buiten de kast mogelijk maken.

Bekijk ook deze case study…

Pure en Inspiration serie particulier

3x V-PURE-L en 3x V-INSP-S bij een particulier in Wassenaar.

…Of ga naar de overzichtspagina.

Case studies