Restaurant, Hendrik-Ido-Ambacht

Pure serie, V-Pure-L Modulosteel, 11 kolommen

Bjorn van Dijl, eigenaar van de horecagroep Willaerts Group, waar onder andere Le Barrage te Alblasserdam en Urban Streetfood Bar te Papendrecht onder vallen heeft in februari 2023 restaurant KITA te Hendrik-Ido-Ambacht geopend. KITA is de Japanse vertaling van “noord” en is vernoemd naar de rivier de Noord die langs het terras stroomt. Het uitzicht vanaf het terras is dan ook geweldig. Zoals in al zijn restaurants heeft van Dijl ook geen concessies gedaan in restaurant KITA, de gasten komen echt binnen in een andere wereld.

De doelstelling
De wijnkaart van KITA neemt een belangrijk deel in van de beleving voor de gasten bij KITA. Dit moest uitgestraald worden in het restaurant, en zo kwam het idee van een heuse wijnkamer.

De oplossing
Door gebruik te maken van meerdere producten, wijnkasten en wijnrekken, kon gerealiseerd worden dat de wijnen én op de juiste drinktemperatuur kunnen klaar liggen en dat we een authentieke wijnkelder uitstraling konden bewerkstelligen.

Het product
Wijnkast: voor de champagnes hebben we gekozen voor een één temperatuur zone wijnkast uuit de Pure serie (V-Pure-L) die ingesteld kan worden vanaf 6 graden Celsius, om de champagnes op de perfecte drink temperatuur te hebben klaarliggen.
Wijnrekken: voor de wijnrekken is de keuze op Modulosteel gevallen, het stalen wijnrek van EuroCave waar de flessen zowel horizontaal als in presentatie modus in gepositioneerd kunnen worden.

Het resultaat
Precies zoals we het voor ogen hadden… ongekend mooi!

Bekijk ook deze case study…

Tête à Tête Hotel TwentySeven

Tête à Tête in hotelkamers in Hotel TwentySeven, Amsterdam....

…Of ga naar de overzichtspagina.

Case studies