Particulier, Parijs

Inspiration serie, V-INSP-L

Interview met Quitterie de Pascal van Mise en Scene Interieurontwerp

Een terugblik op de renovatie van een appartement voor wijnliefhebbers in het 17e arrondissement van Parijs.

Wat betekent het woord ‘design’ voor jou?

Als ik aan ‘design’ denk, denk ik allereerst aan meubels; een designstuk is een goed doordacht stuk, met zijn vorm en lijnen ontworpen om esthetisch, mooi, maar ook comfortabel te zijn. Wat trouwens niet altijd het geval is! Naar mijn mening vertegenwoordigt het ook een sfeer, met voor mij een vrij eigentijdse dimensie qua stijl.

Zie je een echte trend om wijnkasten in woonkamers op te nemen?

Wijnkasten worden steeds vaker gespot in Parijse appartementen, dus ja, er is een echte trend om ze op te nemen in het interieurontwerp. Traditioneel was een wijnkast praktisch, maar niet erg aantrekkelijk, waardoor het moeilijk was om het visueel op te nemen en daarom werd het vaak verborgen. Met name dankzij EuroCave zijn er nu zeer aantrekkelijke wijnkasten die ideaal zijn om in interieurs te presenteren, zodat wijnen een integraal onderdeel van het interieur zijn.

Kun je het Tocqueville-project beschrijven, de renovatie van een 166 m2 appartement in het 17e arrondissement van Parijs?

De ambiance van het appartement is zeer modern, met stijlvolle, eigentijdse materialen en hier en daar een vleugje oud hout om warmte toe te voegen. De wijnkast werd in een reeds gevestigde sfeer gebracht met met name de iconische Saarinen marmeren tulpentafel. Onze klant is een grote wijnliefhebber, dus vanaf onze eerste ontmoeting vertelde hij dat hij een wijnkast in het project een prominente plaats wilde geven.

Hoe ben je erin geslaagd om de wijnkast in dit project op te nemen?

De wijnkast – en meer in het algemeen een bar – moest een prominente plaats krijgen in de open ruimte, de woonkamer, eetkamer van de eigenaar. We ontwierpen een echte, op maat gemaakte bar en metalen planken met achtergrondverlichting, net als die in een echte bar, voor zijn proeverijen.

Waarom kiezen voor een EuroCave en meer in het bijzonder voor het Inspiration-model?

De keuze voor het Inspiration model kwam van onze opdrachtgever. Hij vroeg onze mening alleen wat betreft design. Ik vond de Inspiration wijnkast ideaal. Volledig zwart om te combineren met het decor, inclusief houten planken en achtergrondverlichting. Het enige wat ontbrak was de op maat gemaakte ombouw.

Wat waren de ontwerpfasen van de op maat gemaakte ombouw?

Voor ons project gingen we naar de kast in de showroom, we filmden zelfs alle hoeken en gaten ervan, dus we wisten het uit ons hoofd! EuroCave gaf ons ook de kast in Sketchup (3D) -formaat, zodat het eenvoudiger was om de houten eenheid te ontwerpen. We hebben met name verzonken handgrepen in het materiaal gemaakt om het openen van de wijnkast te vergemakkelijken en om te voorkomen dat extra handgrepen aan de voorkant worden toegevoegd, zodat het algehele uiterlijk niet te zwaar was.

Wat was de reactie van uw klanten toen u het project opleverde?

Ze waren echt heel blij; ze hebben nu hun ideale wijnkast die een echt designstuk is geworden in hun woonkamer!

Bekijk ook deze case study…

Wijnkelder particulier Bergschenhoek

Modulosteel, Modulorack en een INOA in een wijnkelder

…Of ga naar de overzichtspagina.

Case studies