Kabeljauwkoekjes met citroensaus

Voorgerecht voor 4 personen – 35 minuten + 1 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilet
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper
  • 3 el slagroom
  • eiwit
  • 2 el citroensap
  • 1,5 theelepel suiker
  • 1 el fijngeknipte bieslook
  • 1/2 dl magere yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • bloem
  • 1 dl zonnebloemolie
  • Voor garnering: citroen, tomaat, bieslook en peterselie naar wens

 Bereiding

  • Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog.
  • Hak de kabeljauwfilet zo fijn als gehakt, in een foodprocessor of met de staafmixer.
  • Meng de gehakte kabeljauw met 1 theelepel kerriepoeder, een snufje zout, een snufje peper en de slagroom. Voeg beetje bij beetje het eiwit toe.
  • Laat het mengsel in de koelkast een uurtje opstijven.
  • Maak ondertussen het sausje: meng het citroensap met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de bieslook, 112 theelepel kerriepoeder, een snufje zout, een snufje peper, de yoghurt en de mayonaise toe.
  • Laat het sausje tot gebruik in de koelkast staan.
  • Vorm van het kabeljauwmengsel 8 platte ronde “koekjes” en wentel deze door de bloem.
  • Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de kabeljauwkoekjes aan beide kanten bruin en gaar (ca. 4 minuten). Voorzichtig keren!
  • Leg de kabeljauwkoekjes op 4 bordjes en schep het sausje ernaast. Eventueel garneren met plakjes citroen, partjes tomaat, sprietjes bieslook of toefjes peterselie.

Smakelijk eten!

Wijnkeuze

CASTELO DE MEDINA RUEDA VERDEJO SAUVIGNON VIURA 2017

Productomschrijving

  • sterke assemblage van verdejo, viura en sauvignon
  • de instapkwaliteit van een topproducent in Rueda
  • veel geur, sappig droog en prima als aperitief
  • het best van smaak tot 24 maanden na de oogst

Sommige wijnliefhebbers vinden een pure verdejo, met z’n expressieve geur en smaak, te uitgesproken. Zij kiezen liever voor een assemblage van verschillende druivenrassen uit de Ruedastreek. Zoals deze knap gemaakte en fris smakende melange van verdejo (50%), viura (30%) en sauvignon (20%). Wijnmaakster en oenologue Sara Román noemt de Castelo haar ‘instapkwaliteit’. Dat is ongetwijfeld waar in het gamma van deze bodega, maar andere producenten kijken er met een jaloers oog naar! Castelo de Medina behoort met zijn indrukwekkende palmares tot de topgroep van ruedaproducenten en onze klanten zijn fan van de expressieve en intens zuivere witte wijnen. In deze prijsklasse onverslaanbaar goed.

Serveertemperatuur: 9° C

Wilt u uw wijnen ook op de juiste drinktemperatuur serveren en een geopende wijnfles ook nog eens tot 10 dagen goed houden, kijk dan eens even naar de Wine Art wijnkoeler. Deze wijnkoeler kan een fles rood en wit op de juiste drinktemperatuur brengen en geopende flessen worden automatisch gevacumeerd voor een langere houdbaarheid.

Bron: Smulweb en Arentzwijnen