Ingrediënten voor het gerecht ‘kabeljauw met notenpesto’

Voor het klaarmaken van de kabeljauw met notenpesto heb je de volgende ingrediënten nodig:

Aardappelschijfjes

  • 600 g vastkokende aardappelen, gewassen mét schil;
  • 1 el olijfolie;
  • Fleur de sel en peper;
  • Een paar takjes tijm.

Notenpesto

  • 50 g notenmengeling (hazelnoten, walnoten, cashewnoten);
  • 50 g gekookte kastanjes;
  • 100 g magere Griekse yoghurt;
  • Fleur de sel en peper.

Kabeljauw en tomaat

  • 2 tomaten, in schijfjes;
  • 12 kerstomaten, gehalveerd;
  • ¼ rode ui, in ringen;
  • Een paar takjes tijm;
  • 1 teentje knoflook, geperst;
  • 600 g kabeljauw;
  • 1 el olijfolie;
  • 1 tl broodkruim.

Zo maak je het

Aardappelschijfjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in schijfjes, wentel ze in olijfolie en leg ze naast elkaar op een ovenplaat. Kruid ze met fleur de sel, peper en tijm en gaar ze een halfuurtje in de voorverwarmde oven.

Notenpesto

Mix de noten, kastanjes en Griekse yoghurt met elkaar, en kruid vervolgens met fleur de sel en peper.

Kabeljauw en tomaat

Wrijf een ovenschaal in met olijfolie, schik de tomaten, kerstomaten, uienringen, tijm en knoflook erin. Smeer een laagje notenpesto op de kabeljauw, wrijf daarboven met een penseel wat olijfolie en bestrooi met broodkruim. Leg de kabeljauw boven op de tomaten, plaats de schotel 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven bij de aardappelschijfjes.

Wijntip

Mooi met een Crémant (dé Franse bubbel na Champagne). Vis en noten worden naar een hoger plan getild. Stil genot? Ga voor een Chardonnay, bijvoorbeeld de Wolf Blass Gold Label Chardonnay. Heb je deze wijnen niet in je RVS wijnrek of wijnkast staan? Maak dan zelf een overweging en kijk welke wijn het beste aansluit op dit smakelijke gerecht.

Bron: Wine Life