In “Vrienden van EuroCave” kun je meer ontdekken over onze vrienden. Vandaag praten we met Nadine Mögling van restaurant Bij Jef in Den Hoorn… die als echte eilander samen met Jef een hotel met restaurant runt en 7 dagen in de week in touw is.

Nadine Mögling

Hallo Nadine, hoe gaat het met je?
Het gaat heel goed, dankjewel. Ondanks de toch best wel heftige periode waar we nu in zitten. Het bedrijf runnen, continue moeten bijschaven, plannen bijstellen en daarbij steeds rekening moeten houden met alle maatregelen en met het “nieuwe zorgen” voor de gasten, maakt deze tijd al met al redelijk intensief. Maar we zijn blij dat we weer kunnen doen wat we graag doen. Wij zijn vanaf mei alle dagen in de week geopend met het hotel (en dus ook voor het diner). Jef en ik zijn er elke dag. Tijdens de intelligente lockdown hebben wij geen moment stil gezeten, wij hebben ons volop gefocust om nu te kunnen vlammen. En dan doen we dan ook. We zijn blij dat het goed gaat, maar kunnen pas aan het einde van het jaar de balans op maken.

Het moet voor jullie heel heftig zijn (geweest). Kun je iets over jezelf vertellen?
Samen met Jef run ik op Texel ons hotel en restaurant Bij Jef. Wij beschikken over 12 suites die wij enkel in combinatie met een diner in ons restaurant verhuren. Wij zijn hier allebei niet geboren, maar wel opgegroeid. We zijn echte eilanders. Beetje eigenzinnig. Samen hebben wij een zoon van 13. We hebben een heerlijk gezin. We doen mooie dingen en genieten van het eilandgevoel.

Het lijkt ons leuk om echte eilanders te zijn. Ken jij EuroCave?
Jazeker. EuroCave is een zeer bekende leverancier als het gaat om de kwaliteit van het bewaren van wijn.

Top! Hoe bewaar jij je wijn in het restaurant en thuis?
Ik heb twee wijnkelders. Bij ons in de zaak en bij mijn privé huis. Allebei twee redelijk “ouderwetse” kelders die de temperatuur constant houden en donker zijn.

Dat blijft het mooiste wat er is. Wat is je favoriete zomerwijn en wat eet je daar het liefste bij?
Bij een zomerwijn denk ik aan fris en lekker zilt. Het mag heus een Chenin Blanc van Guiberteau zijn. Lekker bordje Waddenzeekokkels, beetje brood en ik ben dolgelukkig!

Eenvoud kan zo heerlijk zijn. Wat is je favoriete wijnboek?
Ik blader vaak terug in Wine Grapes van Jancis Robinson. De oorsprong en historie van druiven vind ik enorm boeiend. Maar de wijnatlas gaat ook regelmatig open. Even weer een wijngaard of gebied kunnen plaatsen. En ik kijk altijd erg uit naar de artikelen van Lars Daniels in Perswijn.

Welk restaurant zou je graag (weer) eens bezoeken en waarom?
Ik zou op dit moment dolgraag weer naar Hof van Cleve willen gaan! Ik ging er bomvol van tafel, maar ik zou nu niets anders willen. Heerlijk! En dan het liefste lunchen. Op het terras met een  prachtig weids uitzicht, genieten van al die heerlijke smaken. Zo perfect uitgevoerd… Echt een heerlijke keuken. Alles klopt en je bent ook echt “op” restaurant.

Daar noem je er dan ook één! Kies uit: kaas of chocola
Waarom kiezen als allebei ook kan? Eerst kaas en dan chocolade dus ????

Je hebt helemaal gelijk. Kun je zonder social media?
Privé zeker. Bedrijfsmatig lijkt mij niet handig. Social media is een medium wat je moet gebruiken om zichtbaar te zijn voor je doelgroep. Vroeger was het een advertentie in de krant, nu is zichtbaarheid via het internet.

Wat is de beste levensles die je van huis uit hebt meegekregen?
Je eigen weg kiezen. Volhouden en doorgaan.

Kort, maar o zo waar. Wie zullen we vragen voor het volgende interview?
Sabas Joosten. Omdat ik dat dus gewoon een hele sympathieke jongen vind! Ik heb enorm veel respect voor zijn kennis. Zie hem te weinig terug in de zogenaamde “lijstjes”, maar wat mij betreft hoort hij bij de absolute top.

Dank je wel!

Lees ook deze interviews…

…Of ga naar de overzichtspagina.

Vrienden van EuroCave