In “Vrienden van EuroCave” kun je meer ontdekken over onze vrienden. Vandaag praten we met Maurice Houben van de recent verbouwde Wine Bar & Shop Wiên in Weert. Maurice is al 30 jaar een echte horeca man.

Maurice Houben

Hallo Maurice, hoe gaat het met je?
Het gaat prima. Ik heb een kleine 4 maanden geleden een wijnbar/winkel geopend in Weert genaamd Wiên, wat wijn betekent in het Limburgs dialect. En ik mag niet klagen over de aanloop, al is het bedrijf nog groeiende.

Super spannend, maar zal met jouw ervaring zeker goed komen. Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben 49 jaar en woon al mijn hele leven in Weert. Ik werk inmiddels ruim 30 jaar in de horeca.
Ik heb voorheen ruim 13 jaar een Pool/Snooker centrum gehad in Weert en ben daarna nog Restaurant Flavours begonnen met mijn broer. Verder heb ik nog o.a. gewerkt bij Holland Casino ook in de horeca.

Een horeca man in hart en nieren. Hoe ken jij EuroCave?
In het verleden al eens vrienden gewezen op de kwaliteit van jullie producten, en nu ik ze zelf nodig had, ben ik natuurlijk bij jullie terecht gekomen en enkele wijnklimaatkasten aangeschaft.

Jaah, super leuk. Heb je er een foto van, dan plaatsen we die bij het artikel. Hoe bewaar jij je wijn thuis?
Ik woon in een jaren-30 huis, en dat heeft een prima koele kelder.

Dat is het mooiste wat er is, een goede natuurlijke wijnkelder. Wat is je favoriete zomer wijn en wat eet je daar het liefste bij?
Steak tartaar met een goede rosé top combi. Groot riesling fan ook.

Eenvoudig, maar lekker. Wat is je favoriete wijnboek?
Ik heb ontzettend veel wijnboeken, en boeken over service. Ben altijd geïnteresseerd in nieuwe technieken, wijnen, dranken, cocktails etc.

Welk restaurant zou je graag (weer) eens bezoeken en waarom?
Ik ben samen met mijn vriendin een regelmatige bezoeker van restaurants. Slagmolen Neerpelt** en Brut172** was memorabel net als The Jane**. Die laatste zou ik nog wel eens heen willen gaan.

Je weet ze wel uit te kiezen, allemaal toppers. Kies uit: kaas of chocola. En wat drink je daar het liefst bij?
Kaas met een mooi glaasje vintage Port

Ok, duidelijk een man van eenvoud, maar je hebt gelijk… heerlijk. Kun je zonder social media?
Social media is erg belangrijk vandaag de dag voor je bedrijf, maar ook voor jezelf om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de (wijn) wereld.

Wat is de beste levensles die je van huis uit hebt meegekregen?
Hard werken, de rest komt vanzelf.

En als je iets doet wat je fijn vindt, is dat geen straf. Wat is je toekomstdroom?
120 jaar worden

Haha, nou, dan mag de wetenschap wel opschieten. Wie zullen we vragen voor het volgende interview?
Dat laat ik aan jullie over, haha

Heb je nog iets toe te voegen aan dit interview?
Leuk dat er aan mij gedacht is, en succes voor de volgende.

Bedankt voor het interview. We gaan eens zoeken in onze database voor een volgende kandidaat. We wensen jou heel veel succes met Wiên.

Lees ook deze interviews…

…Of ga naar de overzichtspagina.

Vrienden van EuroCave