In “Vrienden van EuroCave” kunt u meer ontdekken over onze vrienden. Vandaag praten we met Martine Verspecht van restaurant Herbert Robbrecht. Martine en Herbert hebben vorig jaar het 25 jarig bestaan van hun restaurant gevierd en staan, ondanks Corona nog altijd positief in het leven.

Martine Verspecht

Hallo Martine, hoe gaat het met u?
Dat valt wel mee, ik mis het sociale leven wel zoals afspreken met de vrienden, gaan eten op restaurant en naar concerten gaan en ik mis vooral ook mijn familie, maar dat halen we later wel in en dan gaan we er dubbel van genieten!

We blijven positief inderdaad. Kunt u iets over uzelf vertellen?
Ik ben net 53 geworden. Ik ben van opleiding laborante, maar heb mijn job opgegeven om samen met mijn man Herbert ons restaurant op te starten in 1994 in Doel. In 1997 zijn we verhuisd naar Vrasene en hier hebben we vorig jaar ons 25-jarig bestaan gevierd. Ik doe de zaal en de boekhouding, hij kookt en de wijnen kiezen we samen. Nu zijn we overgeschakeld op afhaalgerechten en dat loopt wel goed. We hebben 2 fantastische zonen die elk hun eigen weg gaan ( dus niet in de horeca ). Mijn hobby’s zijn fotografie, bloemschikken en wandelen in de natuur met onze hond Cato.

Fijn om te horen dat de afhaalgerechten goed lopen. Kent u EuroCave?
Ja, de wijnklimaatkasten zijn een fantastisch alternatief voor diegene die geen goede wijnkelder hebben.

Ja, dat klopt, dank u wel. Hoe bewaart u uw wijn thuis?
Wij hebben een mooie wijnkelder die perfect op temperatuur is voor de rode wijnen. Voor de champagnes en witte wijnen hebben wij een aparte koeling.

Super fijn om een goede wijnkelder te hebben. Wat is uw favoriete winterwijn en wat eet u daar het liefste bij?
Ik hou van een stevige rode wijn zoals een Pécharmant, Madiran of een Cahors, met daarbij confit de canard of een fazantje met witloof.

Heerlijk, en een mooie combinatie. Wat is uw favoriete wijnboek?
We hebben massa’s kook-en wijnboeken, maar te weinig tijd om ze te lezen. Heerlijk Frankrijk van Hubrecht Duijker vind ik een leuk boek om in te snuisteren met duidelijke informatie, vlot en boeiend geschreven.

Welk restaurant zou u graag (weer) eens bezoeken en waarom?
Le Vieux Logis in Trémolat, dat is mijn lievelingsrestaurant en bezoeken we normaal een viertal keer per jaar, maar nu door Corona zijn we er dit jaar nog niet geweest.

Hopelijk gaat dat in 2021 weer lukken. Kies uit: kaas of chocola
Ik ben geen desserten liefhebber, dus geef mij maar een bordje kazen, maar geen bleu. En daarbij een glaasje Vin Jaune of madeira. Een stukje bittere chocolade bij een lekkere espresso kan er ook altijd wel in.

Toch het goede van twee werelden. Kunt u zonder social media?
Als bedrijf kun je daar niet meer omheen, wij gebruiken het om contact te houden met de klanten en om snel informatie zoals nieuwe menu’s, evenementen en foto’s te delen. Ook is mijn contact met vrienden en familie nauwer geworden, ik zou het niet meer kunnen missen, maar het is niet zo dat ik er constant mee bezig ben.

Wat is de beste levensles die je van huis uit hebt meegekregen?
Er voor elkaar zijn als het nodig is.

Kort, maar o zo waar. Wie zullen we vragen voor het volgende interview?
Erland Roodhooft van Just Wine, ik heb hem leren kennen op de cursus sommelier van sopexa en is een goede vriend geworden en een grote wijnliefhebber!

Heeft u nog iets toe te voegen aan dit interview?
Stay safe! Drink wine at home!

Wij sluiten ons daarbij aan. Dank u wel! We zullen Erland Roodhooft vragen voor ons volgende interview.

Lees ook deze interviews…

…Of ga naar de overzichtspagina.

Vrienden van EuroCave