In “Vrienden van EuroCave” kun je meer ontdekken over onze vrienden. Vandaag praten we met Ilse Visscher van Wijngaard Hof van Twente. Ilse is Wijnboerin met het hart op de juiste plaats. Als het weer mag, is een bezoek zeer de moeite waard!

Ilse Visscher

Hallo Ilse, hoe gaat het met je?
Het gaat goed met mij, met mijn man, zoon en 2 dochters, met ons bedrijf en met mijn zorgboerderij. Ik heb een fijne werkomgeving tussen de wijngaarden en de wijn en werk met fijne mensen. Deze leefwijze bevalt me zeer! Ondanks het moeilijke jaar loopt een boerderij gewoon door, de druiven trekken zich niets aan van maatregelen. Gelukkig konden we voor de mensen met een zorgvraag iets betekenen en zijn de mensen meer de lokale, Nederlandse wijnen gaan waarderen.

Wat een mooie en bijzondere combinatie. Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben een Twentse Wijnboerin en in 2000 samen met mijn man Roelof gestart met de aanplant van druiven. We hebben ondertussen 6,5 hectare wijngaard en een grote wijnmakerij, waar we voor zo’n 30 ha Noordelijke wijngaarden druiven verwerken tot Nederlandse wijn. Daarnaast werken we met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Afgelopen jaar hebben we, met veel eigen inzet, een hectare druiven aangeplant, een wijnterras aangelegd en een serre aangebouwd. De gasten hebben een mooiere entree, wij hebben ook in de winter meer ruimte voor gasten en in de zomer een prachtig wijnterras met uitkijk op de druiven. Mijn motto is: droom, durf, doe en deel. Met passie en lef kun je net wat meer bereiken en dat doe je niet alleen voor jezelf…

Wow, petje af voor jullie en jullie inzet. Ken jij EuroCave?
Zeker! Kwaliteitswijnklimaatkasten.

Dank je wel. Hoe bewaar jij je wijn thuis?
Vooral in de kelders die we onder het woonhuis en de wijnmakerij hebben. Daarnaast hebben we een aantal klimaatkasten in de proeverij staan.

Heel goed. Wat is je favoriete wijn en wat eet je daar het liefste bij?
Onze Twentewijn Johanniter blijft toch wel mijn favoriet. Heerlijk fris, knisperend en wat kruidig. Hierbij eet ik het liefst een gebakken scholletje of een salade geitenkaas met honing en walnoten.

Die moet ik dan ook echt een keer gaan proeven. Wat is je favoriete wijnboek?
De mooiste wijnwandelingen in Nederland, 10 wandelingen langs en door wijngaarden, Mariëlla Beukers.

Fantastisch, bedankt voor de leuke tip! Welk restaurant zou je graag (weer) eens bezoeken en waarom?
Landgoed De Wilmersberg. Alles klopt: de sfeer, gastheerschap, fijne keuken en een prachtig uitzicht op het Twentse landschap.

Hopelijk kan dat snel weer. Kies uit: kaas of chocola
Hangt heel erg af van de wijn… (en soort kaas…). Ik ben gek op streekkazen, maar als ik echt moet kiezen: bij zwaardere rode wijnen en onze Sueterie Sterk kies ik voor pure chocolade (met noten).

Lekkere keus. Kun je zonder social media?
Oef… ik ben een flexibel mens, dus ik denk het wel…

Wat is de beste levensles die je van huis uit hebt meegekregen?
“A’j oe rieke wilt veuln, mu’j de dingn teln dee’j met geald nich könt betaaln.”
(Rijkdom zit niet in geld)

Echt prachtig! Wat is je toekomstdroom?
Wijngaard Hof van Twente wordt als familiebedrijf verder uitgebouwd tot een landgoed met landschappelijke genietmomenten op verschillende plekken, met een Twentse wijn, lekkere hapjes met uitzicht op of tussen de druiven. Zou prachtig zijn als onze kinderen het 100-jarig bestaan mogen vieren.

We hopen dat je droom uit komt! Wie zullen we vragen voor het volgende interview?
Jan Ansink, vinoloog/sommelier van De Wilmersberg. Jan is bezig met de opleiding Magister Vini en onder elke mail van hem staat zijn motto: “Het is pas crisis als de wijn op is”

Haha, een positieve quote, mooi. Heb je nog iets toe te voegen aan dit interview?
We heten iedereen van harte welkom in ons gastvrije Twente om te ervaren, zoals Herman Finkers in ons gastenboek schreef: “ie’j könt de leefde preuven in het glas.” Dank voor jullie aandacht!

Ilse, bedankt voor het ontzettend leuke interview. We hebben er van genoten en ik verwacht dat onze lezers er hetzelfde over denken. We gaan Jan Ansink vragen voor het volgende interview.

Lees ook deze interviews…

…Of ga naar de overzichtspagina.

Vrienden van EuroCave