In “Vrienden van EuroCave” kun je meer ontdekken over onze vrienden. Vandaag praten we met Ewout Jansen van Il DiVino. Ewout heeft 2 wijnwinkels (Hilversum en Bussum) en heeft al vaker voor een moeilijke tijd gestaan, maar er toch steeds een draai aan kunnen geven!

Ewout Jansen

Hallo Ewout, hoe gaat het met je?
Ja, het gaat eigenlijk behoorlijk goed. Vorig jaar is natuurlijk een jaar vol uitdagingen geweest. We openden medio maart een 2e vestiging in Bussum en dat bleek achteraf niet een ideaal moment. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en zitten we ook in Bussum op een zeer plezierige plek en net als in Hilversum vlak naast de markt. In de winkels merken we dat men wat meer tijd en behoefte heeft aan een praatje. Niet gek natuurlijk als velen hele dagen collega’s of anderen alleen maar via beeldschermen te zien krijgen. Een klein geluk is natuurlijk dat we als slijterijen onder ‘andere levensmiddelen’ vallen waardoor we ‘gewoon’ open konden blijven. Al hoop ik voor alles en iedereen dat we zo spoedig mogelijk weer van de leuke dingen in het leven kunnen genieten…terrasje, restaurant, bioscoop, festival, weekendje weg. Met een goed glas wijn is het leven nooit saai, maar iets meer reuring is bijzonder welkom.

Fijn dat je 2020 (redelijk) goed bent doorgekomen. Kun je iets over jezelf vertellen?
Jazeker. Gelukkig getrouwd met mijn lieve vrouw Lucy en 2 geweldige kinderen…dochter Luka (17) en zoon Twan (15). We wonen al zo’n 20 jaar heel plezierig in Hilversum.

Ik kom uit een gezin met nog een broer en zus. Van mijn moeders kant (Oostvogel) kan de naam in Twente bekend zijn vanwege de herenmode zaken. Vader, nu gepensioneerd, en broer werken in de financiële wereld en mijn zus is jurist bij de Nederlandse Loterijen. Zelf heb ik jarenlang in allerlei horecabedrijven gewerkt en ook nog een jaar of 10 bij Delta Lloyd (nu NN). Van alles wat dus, en dat komt als ondernemer uiteindelijk bijzonder goed van pas. Ik heb ongeveer 13 jaar geleden de stap gezet (met de gedachte nú of nooit meer over hebben) en in Hilversum een wijnwinkel geopend. Dat was in 2008, en dat was net als nu toch een wat ingewikkelde periode als ondernemer. Maar ja, misschien heeft dat juist wel geholpen extra creatief te zijn, steeds iets nieuws te bedenken, positief te blijven en vooral ook blijven doorgaan…

Je weet de startmomenten wel uit te kiezen. Ken jij EuroCave?
Jazeker, een gerenommeerde naam als het gaat om kwalitatief hoogstaande wijnklimaatkasten.

Dank je wel. Hoe bewaar jij je wijn thuis?
In de kelderkast en woonkamer. En met 2 wijnwinkels heb ik daar veruit de meeste wijnen liggen.

Logisch, hopelijk liggen de wijnen in de woonkamer wel in een wijnkast ????
Wat is je favoriete voorjaarswijn en wat eet je daar het liefste bij?
Ik denk met veel plezier terug aan de tochtjes met wat vrienden naar Sancerre. Een uur of 6 á 7 in de auto op koffie, water en snelwegbroodjes. En dan aankomen bij de Cave en een fris glas Sancerre met daarbij uiteraard een stukje Crottin du Chavignol, de lokale geitenkaas. Verder kan ik van mooie Duitse Spätburgunder en natuurlijk Champagne heel erg genieten. Als ook van spannend Grieks wit van de Asyrtiko of Malagouzia druif, welke naar mijn mening bijzonder onderschat is.

Wij krijgen er al zin in… Wat is je favoriete wijnboek?
De Wijnatlas van Hugh Johnson en Jancis Robinson

Welk restaurant zou je graag (weer) eens bezoeken en waarom?
Kiezen is moeilijk, het wordt hoog tijd om weer eens onbevangen gezellig uit eten te gaan, met goede vrienden. Lekker een avondje verwend en verrast worden. Dat verdienen de restaurateurs ook van harte.

Zo is het! Kies uit: kaas of chocola.
Kaas!

Haha, kort maar duidelijk. Kun je zonder social media?
Nou, ik vind het best fijn om informatie te vergaren en inspiratie op te doen. Ik vind heel veel dingen interessant en door pagina’s, bedrijven of personen te volgen blijf je goed op de hoogte. Twitter wel beduidend minder laatste tijd. Dus vooral LinkedIn, Facebook en Instagram. En van TikTok en Clubhouse weet ik nog niet wat ik daarvan moet vinden.

Wat is de beste levensles die je van huis uit hebt meegekregen?
Dit tegeltje hangt nog steeds bij mijn ouders ‘A smile is the prettiest thing you can wear’.

Wie zullen we vragen voor het volgende interview?
Roelof en Ilse Visscher van Twentewijn.

Heb je nog iets toe te voegen aan dit interview?
Het glas is wat mij betreft altijd halfvol. Bedankt voor het interview! Groet Ewout

Dank je wel Ewout! We zullen Roelof en Ilse Visscher van Twentewijn vragen voor ons volgende interview en wensen jou goede zaken!

Je kunt de wijnwinkel van Ewout hier vinden:

il diVino Wijnwinkel
Havenstraat 136 – Bussum
Bussumerstraat 6 – Hilversum

Lees ook deze interviews…

…Of ga naar de overzichtspagina.

Vrienden van EuroCave