In “Vrienden van EuroCave” kun je meer ontdekken over onze vrienden. Vandaag praten we met Bram Faber van Delta Wines die niet kan wachten totdat hij (zonder Covid beperkingen) kan trouwen!

Bram Faber

Hallo Bram, hoe gaat het met je?
Goed! De horeca wereld ontwaakt langzaam en gaat weer aan de slag voor wanneer men straks weer open kan en dat betekent dat ook ik als accountmanager voor de grootste wijnimporteur van Nederland weer aan de slag mag.

We kunnen bijna niet wachten! Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Bram Faber, 35 jaar oud en kom van origine uit het oosten van het land. Tegenwoordig wonen mijn verloofde en ik in Utrecht. Ik heb vanaf mijn 18e in de horeca gewerkt, van bruine kroeg tot mooie hotels (o.a. samen met Jan Ansink uit het vorige interview) en een aantal zeer mooie restaurants. Ik ben besmet geraakt met het wijn virus, heb m’n WSET level 3, ben gastronoom/sommelier en tegenwoordig werk ik als accountmanager bij Delta Wines in Waddinxveen. In deze functie ondersteun ik onze wijnpartners bij het verkopen van onze wijnen aan de horeca. Daarnaast ben ik in de avonduren druk met studeren voor het diploma van WSET en ga ik er in de weekenden graag op uit om de mooie natuur van ons prachtige land te ontdekken. Waarna een wel verdiend glaasje wijn zeker tot de mogelijkheden behoord!

Dat klinkt als een goed gevulde weekplanning. Ken jij EuroCave?
Zeker! Ben altijd heel jaloers wanneer ik al die mooie ingebouwde wijnklimaatkasten voorbij zie komen…

EuroCave ligt voor iedereen binnen handbereik, dus wie weet… Hoe bewaar jij je wijn thuis?
In de opslagruimte in de kelder van ons appartementencomplex. Lekker veel ruimte, donker en een redelijke stabiele temperatuur. Maar als we straks een groter huis hebben komt er zeker een wijn bewaarkast.

Yes! Fijn om te horen. Wat is je favoriete voorjaar wijn en wat eet je daar het liefste bij?
Oliver Guyot Cuvée David Bourgogne Aligoté. Of ieder andere Aligoté! Zuiver, fris en elegant, ideaal voor het fijne voorjaarsweer. En dan met een lekkere risotto met veel oude Hollandse kaas, Twentse asperges, Hollandse garnalen en verse doperwten.

Fantastische combi. Wat is je favoriete wijnboek?
Ik lees op dit moment Terroir and other myths of winegrowing van Mark A. Matthews. Een boek waardoor je weer na gaat denken over hoe de wijnwereld eigenlijk in elkaar steekt.

Welk restaurant zou je graag (weer) eens bezoeken en waarom?
Op dit moment ieder restaurant! Maar als ik zou moeten kiezen, dan ga ik voor Koenraad hier in Utrecht.

Haha, daar heb je een punt, ieder restaurant “will do” op dit moment. Kies uit: kaas of chocola.
Chocolade! Ik ben een echte zoetekauw.

Kun je zonder social media?
Nee. Dus allemaal even je Instagram app openen en @winestabram volgen ????

Zullen we doen. Wat is de beste levensles die je van huis uit hebt meegekregen?
Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Lekker Twentse nuchterheid.

Ach ja, en eigenlijk is tegenwoordig niets te gek. Wat is je toekomstdroom?
Dat mijn verloofde en ik snel op een normale manier kunnen trouwen, dus met knuffelen en elkaar vasthouden. En natuurlijk met een fijn glas champagne met onze geliefden kunnen proosten.

Hopelijk kan dat dit jaar nog. Wie zullen we vragen voor het volgende interview?
Rianne Ogink, want vrouwen in de wijnwereld verdienen veel meer aandacht! Ze komt net als ik uit het oosten, studeert ook voor het WSET diploma en gaat het helemaal maken nu ze in onze hoofdstad werkt bij Zoldering.

Heb je nog iets toe te voegen aan dit interview?
Ja, wanneer komen jullie zo’n mooie wijnklimaatkast in mijn keldertje bouwen?

Hoe eerder, hoe liever… we houden contact. Bedankt voor het interview, we zijn er blij mee. We gaan Rianne Ogink vragen voor het volgende interview.

Lees ook deze interviews…

…Of ga naar de overzichtspagina.

Vrienden van EuroCave