In “Vrienden van EuroCave” kun je meer ontdekken over onze vrienden. Vandaag praten we met Barbara Verbeek. Barbara is echt heel dol op wijn en dat straalt ze in (bijna) alles wat ze doet uit! Ze is dan ook met recht één van Neerlands topvrouwen in de wijn te noemen.

Barbara Verbeek

Hallo Barbara, hoe gaat het met je?
Ja, eigenlijk heel goed. Ik heb tijdens corona een (tijdelijk) nieuw leven opgebouwd. Ik werk nu tussen de 2 en de 4 dagen als vrijwilliger op de covid-afdeling in het Erasmusziekenhuis. Ik verkoop mijn glazenlijn aan wijnwinkels en in mijn vrije tijd kook ik veel of zit ik op de Lievelinge. Dat is een dorpje in een bos aan een groot meer, waar allerlei creatieve ondernemers een tweede huisje hebben. Dat kan een yurt zijn, maar ook een pipowagen. Verder kun je er ook kamperen. Het is een creatieve gemeenschap met gelijkgestemden.

Petje af voor alle vrijwilligers in de zorg. Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik heb de diploma’s gastronoom sommelier en register vinoloog al bijna 20 jaar op zak. Daarmee reis ik over de wereld op zoek naar mooie wijnverhalen. Ik presenteer op een podium, in filmpjes of in mijn Wijntheater op allerlei evenementen. Ik ben ambassadrice voor glasfabrikant Royal Leerdam en ontwerp soms ook voor hen. Ik organiseer wijnreizen, maar ben vooral echt heel dol op wijn.

Dat is wel heel duidelijk, jij ademt wijn! Ken jij EuroCave?
Uiteraard!

Top. Hoe bewaar jij je wijn thuis?
In mijn wijnkelder. Deze heb ik tijdens de lockdown goed opgeruimd (als je begrijpt wat ik bedoel).

Jazeker! Wat is je favoriete voorjaar wijn en wat eet je daar het liefste bij?
Dat is elk jaar weer anders. Gisteravond had ik een bio-dynamische Viré-Clessé met rauwe sashimi van zalm. Goddelijk!

Mjammie. Wat is je favoriete wijnboek?
Het proefboek van Peter Klosse.

Welk restaurant zou je graag (weer) eens bezoeken en waarom?
Café Sjiek in Maastricht…. een fantastische sfeer, mooie wijnkaart en superbediening!

En ze zitten in een zeer markant pand op een dito plaats. Kies uit: kaas of chocola
Kaas. Absoluut!!!

Dat is duidelijk. Kun je zonder social media?
Ja, natuurlijk, maar nu even niet ????

Wat is de beste levensles die je van huis uit hebt meegekregen?
Wees eerlijk en oprecht!

Eerlijkheid duurt inderdaad het langst. Wat is je toekomstdroom?
Gezond en gelukkig te blijven.

Een goede gezondheid blijkt in deze tijd extra van groot belang. Wie zullen we vragen voor het volgende interview?
Een wijnvrouw met passie ajb. Mag ik dan kiezen voor de eerste genomineerde van dit jaar? Claudia van Dongen!

Heb je nog iets toe te voegen aan dit interview?
Ja! Ik ben founder van de stichting Wijnvrouw van het Jaar en we zijn nu bezig met het derde jaar.
Dinsdag 18 mei wordt de tweede genomineerde verkozen. De grote finale is natuurlijk op Gastvrij Rotterdam in het Wijntheater. Spannend!

Wij zijn ook heel benieuwd. Bedankt voor je deelname en we zullen Claudia van Dongen vragen voor ons volgende interview.

Lees ook deze interviews…

…Of ga naar de overzichtspagina.

Vrienden van EuroCave