In Vrienden van EuroCave kun je meer ontdekken over onze vrienden. Vandaag praten we met Adriaan Visser, een top sommelier met ambities waar we zeker nog veel van zullen horen.

Adriaan Visser

Hallo Adriaan, hoe gaat het met je?
Het gaat erg goed, ondanks de gekke tijd waarin we leven. Afgelopen jaar begonnen aan een nieuwe baan en Nederland mogen vertegenwoordigen op mijn eerste internationale sommeliers wedstrijd, het ‘ASI Best Sommelier of Europe & Africa Contest’, wat een hele ervaring was!

Wow, proficiat! Kun je iets over jezelf vertellen?
Geboren en getogen in de Achterhoek, maar op mijn 18e besloten om in Maastricht de hotelschool te gaan volgen. Tijdens deze studie het wijnvirus te pakken gekregen en nooit meer losgelaten. Momenteel werk ik bij restaurant Harry’s in Maastricht, daarvoor heb ik met veel plezier bij restaurant Tribeca en bij restaurant Cordial samen met Roy Pelgrim gewerkt.

Dat zijn klinkende namen. Ken jij EuroCave?
Uiteraard!

Mooi! Hoe bewaar jij je wijn thuis?
Na een verhuizing afgelopen jaar naar een huis zonder kelder, staan de wijnrekken op zolder, maar er gaat snel een klimaatkast komen…

Ja, voor de wijn is dat wel beter, denk aan ons! Wat is je favoriete wijn en wat eet je daar het liefste bij?
Oef,  één favoriet heb ik eigenlijk niet, ik probeer altijd nieuwe dingen te ontdekken. Wat ik graag drink zijn wijnen met typiciteit, die terroir, druif en de hand van de wijnmaker goed weerspiegelen. Meestal kies ik dan ook eerst de wijn uit en daarna iets lekkers te eten. Thuis kook ik graag, maar met vooral niet te veel ingrediënten. Goede producten, een mooi stuk vis of vlees, met een goede saus en ik ben tevreden!

Wat is je favoriete wijnboek?
Nog een vraag waar ik bijna onmogelijk uit kan kiezen. The Oxford Companion to Wine is een geweldig naslagwerk, maar ik heb voor elke regio wel wat favoriete schrijvers, Ian D’Agata voor Italia met Italy’s Native Wine Grape Terroirs en bijvoorbeeld het nieuwe boek Wijnland Duitsland van Gerd Brabant en Marc Roovers.

Dank je wel. Welk restaurant zou je graag (weer) eens bezoeken en waarom?
Momofuku Ko, een restaurant met twee Michelin sterren in New York. Zeer goed en vernieuwende fusion tussen Koreaans en Franse technieken met een hele gave wijnkaart.

Bijzonder, mogen we mee? Kies uit: kaas of chocola. En wat drink je daar het liefst bij?
Dan ga ik echt voor kaas, hier kan ik niet genoeg van krijgen. Met name stevige harde kazen als Comté met een mooie gerijpte witte Bourgogne, dan ga ik echt uit mijn dak!

Fantastisch! Kun je zonder social media?
Zeker, ik gebruik het de ene week ook meer dan de andere.

Wat is de beste levensles die je van huis uit hebt meegekregen?
Volg je passie en werk er hard voor, de rest komt vanzelf

Helemaal waar. Wat is je toekomstdroom?
Op persoonlijk vlak is mijn doel om Master Sommelier te worden (hopelijk volgend jaar voor de eerste poging) en ik zou de finale van een internationale sommeliers wedstrijd willen halen. Op zakelijk gebied, is het doel om een eigen restaurant (uiteraard met een hele mooie wijnkaart) te beginnen.

Hele mooie wensen, succes! Wie zullen we vragen voor het volgende interview?
Ruben Kwakman, een topper in het vak!

Heb je nog iets toe te voegen aan dit interview?
Nee, cheers!

Lees ook deze interviews…

…Of ga naar de overzichtspagina.

Vrienden van EuroCave