• Grote garnalen met wodkasaus

Grote garnalen met wodkasaus

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 10 minuten + 3 – 6 uur marineren

DIT HEB JE NODIG:

Voor de bereiding van grote garnalen met wodkasaus heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 24 grote garnalen (rauw en ongepeld);
  • 250 ml vers sinaasappelsap;
  • 200 ml vers citroensap;
  • 150 ml ketchup;
  • 75 ml wodka;
  • ¼ tl tabasco;
  • 60 ml extra vergine olijfolie;
  • 2 sjalotten (gesnipperd);
  • 6 takjes koriander (blaadjes grof gehakt);
  • 6 blaadjes sla (naar keuze);
  • 1 limoen (in kwarten).

ZO MAAK JE HET:

Houd de volgende bereiding aan voor het gerecht ‘grote garnalen met wodkasaus’:

  1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook;
  2. Blancheer hierin de garnalen 90 sec. Laat uitlekken en afkoelen;
  3. Pel de garnalen zorgvuldig;
  4. Meng sinaasappelsap, citroensap, ketchup, wodka en tabasco in een grote schaal. Klop de olie er rustig door;
  5. Voeg de garnalen, sjalotten en ¾ van de koriander toe aan de saus. Dek af met huishoudfolie en zet 3 tot 6 uur in de koelkast;
  6. Vul 4 glazen of kleine bordjes met wat sla. Haal de garnalen uit de saus en leg bij op de sla;
  7. Bestrooi met de rest van de koriander;
  8. Serveer met een stukje limoen met nog wat van de overgebleven saus in een schaaltje ernaast;
  9. Eet smakelijk!

WIJNTIP:

Dit gerecht smaakt nog lekkerder met een van de volgende wijnen:

  • Clearwater Cove Sauvignon Blanc
  • Bourgogne Chardonnay

De Sauvignon uit Marlborough is uitgesproken aromatisch en laat alle elementen in dit gerecht stuk voor stuk spetteren. De cremige stijl van de Chardonnay maakt de garnaal iets molliger en het geheel wat rijker van smaak. Afhankelijk van welke wijnen er in je wijnkast of wijnrek staan kun je een passende keuze maken.

Bron: Gall&Gall