• Gemarineerde zalm met Dille-Mosterdsaus

    EuroCave gerecht | Zalm

Gemarineerde zalm met dille-mosterdsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten + 2-4 uur marineren

DIT HEB JE NODIG:

Voor het maken van de gemarineerde zalm met dille-mosterdsaus heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 ml extra vergine olijfolie;
  • 2 sjalotten (gesnipperd);
  • 50 g dille (grof gehakt);
  • 800 g zalmfilet op de huid;
  • 150 g zure room;
  • 5 el grove mosterd;
  • ½ tl geraspte citroenschil;
  • 50 ml citroensap.

ZO MAAK JE HET:

Voor het bereiden van de gemarineerde zalm met dille-mosterdsaus houd je de volgende stappen aan:

  1. Meng de olie met de sjalotten en 40 g van de dille tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper;
  2. Doe 2/3 van de marinade in een grote lange schaal waar de zalm mooi in past. Leg de zalm met de huid naar boven in de schaal. Schenk de rest van de marinade over de huid. Laat 2 – 4 uur marineren;
  3. Meng de zure room met de mosterd, de citroenschil en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Zet koel weg tot gebruik
  4. Verhit de ovengrill;
  5. Haal de zalm uit de marinade en giet de marinade af. Lag de zalm terug in de schaal met het vel naar beneden. Bestrooi met zout en peper;
  6. Zet de schaal met de zalm hoog onder de grill. Zorg dat er ongeveer 15 cm tussen de grill en de vis zit. Bak ca. 12 min. of tot de kerntemperatuur van de zalm in het dikste deel 50°C is;
  7. Laat de zalm 10 min. rusten en bestrooi vervolgens met de rest van de dille;
  8. Serveer met de mosterdsaus, gekookte krieltjes en groenten naar keuze.
  9. Eet smakelijk!

WIJNTIP:

Dit gerecht is lekker met de volgende wijnen:

  • Groot Constantia Sauvignon Blanc
  • Joseph Drouhin Saint-Véran

Als je de kruidige, frisse kant van de zalm wilt laten schitteren, is een knisperende Sauvignon Blanc je beste keus. Hou je van de romigheid van de vis in saus? De ronde Saint Véran maakt ‘m extra mollig. Afhankelijk van welke wijnen er in je wijnkast of wijnrek staan, kun je een passende keuze maken bij dit gerecht.

Bron: WineLife

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *