Gefrituurde inktvisringen

Amuse voor 4 personen – 10 minuten voorbereiden + 10 minuten bereiden

Iedereen kent wel het woord “calamares” , gefrituurde inktvisringen. Zorg ervoor dat je de ringen niet te lang bakt, want dan worden ze taai.

 Ingrediënten

  • 500 g grote pijlinktvis (schoongemaakt)
  • 3 eierdooiers
  • 100 g bloem
  • 4 el aioli
  • 4 partjes citroen
  • Zout

Keukengerei

  • Mengkom
  • Braadslee
  • Klein keukenmes
  • Keukenpapier
  • Frituurpan

 Bereiding

  1. Klop de eierdooiers los in een kom.
  2. Verwarm de frituurpan voor op 180° C.
  3. Snijd de inktvis in ringen van 1 cm.
  4. Gebruik ook de tentakels.
  5. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  6. Strooi zout over de inktvisringen.
  7. Haal de inktvis door de bloem en daarna door de losgeklopte eierdooiers.
  8. Leg de ringen in kleine porties in de frituur gedurende 2 á 3 minuten.
  9. Serveer met de aioli en een partje citroen.

Smakelijk eten!

Wijnkeuze

Mantel Blanco Verdejo 2016

  • Kleur: stro, groene flits, zeer helder.
  • Neus: Frank aroma, fruitige intensiteit, citrus bloemen achtergrond.
  • Smaak: fris, goede structuur, evenwichtig, lekker, fijne bitterheid en zeer persistent zuurgraad.
  • Appelatie: Rueda
  • Wijngaard: Álvarez y Díez
  • Druiven: Verdejo
  • Serveertemperatuur: 8 °C

Wilt u uw wijnen ook op de juiste drinktemperatuur serveren en een geopende wijnfles ook nog eens tot 10 dagen goed houden, kijk dan eens even naar de Wine Art wijnkoeler. Deze wijnkoeler kan een fles rood en wit op de juiste drinktemperatuur brengen en geopende flessen worden automatisch gevacumeerd voor een langere houdbaarheid.

Bron: Winelife en Uvinum