• Blog Domaine de la Romanée-Conti wijnliefhebbers Marc Kroon Wijnen

Mythische Domaine de la Romanée-Conti

Wijn is voor veel mensen niet meer dan druivensap. Ze snappen er niks van dat er mensen zoals wij zijn die er eigenlijk elk uur van de dag mee bezig zijn. Altijd maar lezen, proeven, ontdekken en nadenken over de verschillende gebieden en mythische huizen. En als het gaat over mythische huizen is er één huis dat voor iedereen bovenaan staat, Domaine de la Romanée-Conti.

Wijnhuis van naam

We hebben het hier over een wijnhuis waarvan de naam groter is dan welke dan ook. Die zijn wijnen verkoopt tussen de € 2.000 en € 20.000. Waar er meer van nagemaakt zijn dan van welke wijn dan ook.

Topwijn uit de Bourgogne

DRC (zoals de afkorting voor vele bekend staat) ligt in de Bourgogne. In het dorp Vosne-Romanée om precies te zijn. Meteen als je het wijnhuis uitloopt en je de weg volgt, kom je op de heilige plaatsen van de wijnbouw. De grote Grand Cru’s die zorgen voor die fluweel zachte wijnen. Hier komen Pinot Noir wijnen vandaan die we met geen andere wijn kunnen vergelijken.

Roald Dahl

Velen van ons zullen het nooit kunnen proeven dus daarom de legendarische woorden en beschrijven van Roald Dahl: “Sense for me this perfume! Breathe this bouquet! Taste it! Drink it! But never try to describe it! Impossible to give an account of such a delicacy with words! To drink Romanée-Conti is equivalent to experiencing an orgasm at once in the mouth and in the nose.”

Blog Domaine de la Romanée-Conti wijnliefhebbers Marc Kroon Wijnen

Marc Kroon – Marc Kroon Wijn