Als u een wijnrek kiest voor uw wijncollectie, dient u met een aantal zaken rekening te houden:

1. Hoeveel flessen wilt u nu opslaan en in de toekomst?

De meeste wijnliefhebbers hebben een magisch getal als het gaat om het aantal flessen die ze willen opslaan. Dit kan variëren van enkele honderden tot duizenden flessen. Hou in het algemeen aan dat u per vierkante meter ruimte 100 flessen kunt opslaan. Het is een feit dat wanneer een wijnverzamelaar een goede opslag voor zijn wijn heeft, meer wijn wordt gekocht, dus houd rekening met groei in de wijnvoorraad.

2. Opslag voor korte of lange termijn?

Wijnrekken op een willekeurige plaats in huis zijn een prima opslag voor wijnen die binnen 6 maanden gedronken gaan worden. Wijnen die langer bewaard (moeten) worden, dienen in een geklimatiseerde ruimte te liggen (met een constante temperatuur tussen de 10 en de 14° Celsius en een relatieve vochtigheid tussen de 60 en de 75%). Heeft u geen wijnkelder of geklimatiseerde ruimte, dan kunt u voor deze wijnen beter een wijnkast overwegen.

3. Heeft u een wijnrek nodig voor enkele flessen, grote partijen of beide?

Als de wijncollectie relatief jong is en per doos gekocht wordt, overweeg dan een systeem met grote vakken. Naarmate de tijd verstrijkt en de wijnvoorraad slinkt, kan de resterende wijn overgeplaatst worden naar een wijnrek voor enkele flessen. Ook kunt u kiezen voor een systeem met verplaatsbare tussenwanden, zodat u de vak grootte steeds kunt aanpassen aan het aantal flessen van een soort.

4. Heeft u behoefte aan opslag voor wijnkisten?

Sommige wijnproducenten verkopen de wijn in houten kisten. En het is vervolgens ook leuk om de wijnen in de kist op te slaan. Modulorack van EuroCave is speciaal gemaakt om de kisten op een uitschuifbaar plateau te kunnen bewaren. Zo heeft u toegang tot al uw kisten, zonder deze te hoeven verplaatsen.

5. Wilt u ruimte voor “speciale” wijnflessen?

De meeste wijnrekken bieden plaats aan alle typen wijnflessen, op de extreme afmetingen na, bijvoorbeeld groter dan Magnum en grotere Champagne flessen (zoals o.a. Dom Perignon, Krug of Taittinger). Sommige wijnverzamelaars willen de lege flessen bewaren als herinnering aan een bijzondere gebeurtenis. Display wijnrekken kunnen een oplossing bieden, in de vorm van presentatie plateaus, maar sommige wijnrekken bieden aan de zijkant of bovenop ook ruimte voor deze bijzondere flessen.

6. Wilt u wijn proeven in de buurt van uw wijnrek?

Overweeg dan om naast een zitje ook ruimte te hebben voor wijnglazen, kurkentrekker, decanteertrechter of –karaf, etc. Een wasbak kan ook heel handig zijn.

7. Wat is uw budget?

Uw budget bepaalt natuurlijk ook voor een groot deel de keuze van uw wijnrek. Bij EuroCave kan dat vanaf € 1,35 per fles voor een houten wijnrek; vanaf € 2,30 voor een lavastenen wijnrek en reken voor een modern vormgegeven stalen wijnrek op € 7,00 per fles. Voor ieders budget dus wel wijnrek dat past.

Meer weten over de wijnrekken van EuroCave? Bezoek dan nu de overzichtspagina. Hier vindt u een overzicht van alle wijnrekken van EuroCave.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *